اتومبیلهای شورولت کامارو یکی از محبوبترن سری اتومبیلهای آمریکایی هستند که کمپانی جنرال موتورز تحت برند شورلت وارد بازار کرده است. در این سری خودروها شاهد پونیکارها و ماسلکارها هستیم. کامارو اولین بار در سال 1966 تولید شد و هدف آن رقابت با مدلهای فورد موستانگ و تصرف بخشی از مارکت بود. این خودرو از نظر پلتفرم و قطعات متعددی با پونتیاک فایربرد نقاط مشترک زیادی دارد.
تا سال 2002 چهار نسل از این خودرو تولید و روانه بازار شدند. در این زمان شورولت برای مدتی کار تولید خودروهای شورولت کامارو را متوقف کرد تا اینکه از سال 2009 خودروهای کامارو کارشان را با نسل پنجم دوباره آغاز کردند. شورولت کامارو از شناختهشدهترین پایهگذاران ماسلکارها هستند. این کمپانی به تولید ماشینهایی با ابعاد بزرگ و کشیده، بدنه برجسته، پیشرانهها حجیم و پرسر و صدا با طراحی آمریکایی مشهور است.
موتور و عملکرد خودروهای شورولت کامارو
شورولت کامارو با وجود فراز و نشیبهایی که وجود داشت؛ همواره توانسته است اتومبیلهایی مطابق با نیاز بازار، با قدرت و عملکرد قابل قبول را تولید کند. در ادامه به بررسی نسلهای مختلف این خودرو قدرتمند میپردازیم.
نسل اول 1967 تا 1969
در اولین شورولت کامارو شاهد سادهترین پیشرانه و یک موتور 6 سیلندر 3.8 لیتری با قدرت 140 اسب بخار هستیم. در ادامه نسل اول شورولت کامارو، قویترین مدل با موتور 6.5 لیتری و قدرتی برابر 375 اسب بخار تولید شد. در آخرین سال عرضه نسل اول شورولت موفق شد خودرویی با قدرت 425 اسب بخار را تولید کند. Z28 1968 از معروفترین خودروهای این نسل است.
عملکرد موتور ماشین Chevrolet Camaro در نسل دوم
در نسل دوم که در سالهای 1970 تا 1981 عرضه شدند تفاوتهای زیادی با نسل قبل وجود داشت. در اولین سری از این نسل شاهد یک موتور 5.7 لیتری با قدرت 330 اسب بخار هستم. در ادامه مدلهای جدیدتر نسل دوم با پیشرانه 5.7 لیتری با قدرت 245 اسب بخار وارد بازار شدند. اولین مدل از این نسل گرین لایت 1970 بود.
در سال 1975 طراحی شیشه عقب شورولت کامارو دستخوش تغییراتی شد و از قدرت پیشرانهها هم کاسته شد. به طوری که موتور 6 سیلندر، تنها 105 اسب بخار قدرت و پیشرانه 8 سیلندر هم با کاربراتور 2 دهانه تنها 145 اسب بخار قدرت داشت. این موتور با کاربراتور 4 دهانه دارای قدرت 155 اسب بخار بود. همچنین مدل جدیدتر که در سال 1977 تولید شد، به قدرت 185 اسب بخار دست یافت. درواقع تولید این خودرو جان تازهای به نام پرآوازه شورولت کامارو داد.
نسل سوم خودروهای شورولت کامارو
در نسل سوم در سالهای 1982 تا 1992، این ماشینها با رعایت اصول آیرودینامیک وارد بازار شدند. در این نسل از شورولت کامارو شاهد تغییرات زیادی بودیم. با توجه به شرایط نفتی آن دوران، همواره خودروهایی با موتورهای ضعیفتر روانه بازار میشدند. به طوری که در سال 1984 شورولت کامارو یک خودرو با قدرت تنها 195 اسب بخار تولید کرد و با ایجاد تغییراتی در سیستم تنفسی موتور و سیستم سوخترسانی توانست قدرت موتور را به 215 اسب بخار برساند.
در سال 1985 نسخه ویژهای از شورولت کامارو وارد بازار شد که یک اتاق معروف به نام برلینتا داشت. در این اتاق کاربر میتوانست سقف و شیشه عقب را از اتاق خودرو حذف کند. با حذف آن قسمت متحرک، این نسخه از شورولت کامارو به یک خودرو اسپرت تغییر شکل میداد. همچنین برای این مدل میتوانستید موتورهای v6 و v8 را سفارش دهید.
اگر به خودروهای کلاسیک و اسپرت علاقهمند هستید، پیشنهاد ما به شما مشاهده و جمعآوری کلکسیونی از ماکت ماشین کلاسیک و لوکس است.
نسل چهارم Chevrolet Camaro 1993 تا 2022
دهه نود میلادی دوران جهش و پیشرفت صنعت خودروسازی بود. در این دهه شاهد استفاده بیشتر از الکترونیک و آیرودینامیک در خودروها بودیم. به طوری که نسل چهارم Chevrolet Camaro با حفظ ویژگیهای کلاسیک خودش، آیرودینامیکتر شده و به کمک سیستمهای جدیدتر مانند فرمان دنده و شانه، سیستم تعلیق پیشرفتهتر و گیربکسهایی با تعداد دنده بیشتر، رانندگی با این خودروها را بسیار سادهتر کرده است.
پیشرانه 5.7 لیتری کامارو علاوهبر اینکه مصرف سوخت کمتری داشت، آسیب کمتری هم به محیط زیست میرساند. این موتور با توان 275 اسب بخار میتوانست شتاب جانبی 0.92 جی را تحمل کند. این رقم در آن زمان مقدار قابلتوجهی برای یک خودرو اسپرت بود.
آخرین نسخه از نسل چهارم با یک خودرو با توان 305 اسب بخار خاتمه پیدا کرد. در نسخه SS این خودرو توان موتور به 320 اسب بخار میرسید. درنهایت در سال 2002 و در تولد 35 سالگی کامارو، شورولت عنوان کرد که قصد دارد این تولید این سری خودرو را متوقف کند.
نسل پنجم کامارو – 2010 تا 2015
در نسل پنجم کامارو، بعد از 8 سال وقفه برگشت و خودرویی را به بازار معرفی نمود که در طراحی شباهتهای زیادی با مدل 1969 داشت. در طراحی نسل پنجم از شاسی هولدن استفاده شده بود. همچنین برای آن یک سیستم تعلیق جداگانه در هر چهار چرخ بکار رفته بود. نسخه پایه دارای یک موتور 3.6 لیتری و قدرت 304 اسب بخار بود. در حالی که مدل Z28 از یک موتور با قدرت 428 اسب بخار بهره گرفته بود.
در سال 2014 آخرین نسخه از این نسل با یک موتور 7 لیتری با قدرت 505 اسب بخار وارد بازار شد. برای اینکه موتور بتواند این قدرت را تحمل کند، تغییرات زیادی در سیستم تعلیق و شاسی اعمال شده بود.
آخرین نسل از شورولت کامارو 2016 تا 2024
در اولین نسخه از نسل ششم، شاهد موتور پایه 3.6 لیتر با قدرت 335 اسب بخار بودیم. همچنین برای اولین بار بعد از سال 1985 میتوانستید موتور 4 سیلندر این مدل را هم سفارش دهید. در این خودرو یک پیشرانه 2 لیتری با توربوشارژر با قدرت 275 اسب بخار بکار رفته بود.
در سال 2017 Chevrolet Camaro با چلنجر هلکت 707 اسب بخاری، با یک موتور 6.2 لیتر سوپرشارژر با قدرت 650 اسب بخار تولید شد. همچنین قرار است نسخه جدید Chevrolet Camaro در سال 2024 عرضه شود.
طراحی خودروهای شورولت کامارو
شورولت کامارو جز ماسلکارهای آمریکایی هستند که در طراحی ویژگی این دسته از خودروها را نشان میدهند. شورولت با گذشت زمان، به اسپرتتر کردن خودروها و بهروز نگه داشتن طراحی آن توجه بیشتری دارد.
طراحی نسل اول شورولت کامارو
نسل اول این خودرو، براساس شورولت نوا طراحی شد. این خودروها جز ماسلکارها بودند که همانند تمام خودروهای موجود در این دسته، ساخت بزرگ و کشیدهای داشتند. شورولت کامارو همچنین برجستگیهایی روی بدنه و کاپوت خود داشتند که بیش از هرچیزی در طراحی چشمگیر بودند.
طراحی نسل دوم Chevrolet Camaro
در نسل دوم کامارو شاهد تولید یک خودرو اسپرت با ظاهر شرور بودیم. در این نسل ابعاد خودرو بزرگتر شده و طراحی محافظهکارانهتر انجام شد. در این خودرو نسبت به نسل اول یک فیسلیفت اساسی انجام شده بود تا خودرو ظاهری شبیه به یک خودرو ورزشی داشته باشد. در این فیسلیفت دماغه، 18 سانت بزرگتر شد. همچنین ظاهر خودرو سادهتر و بهروزتر شد. در حقیقت عملکرد طراحان در این نسل توانست توجه خریداران را جلب کند.
در ادامه به خاطر تغییرات قوانین فدرال پنجره و سپر از نو طراحی شدند. در این دوره سپرها و هواکش روی کاپوت بودند. تا پایان دوره دوم، Chevrolet Camaro دارای سپرهای فلزی بزرگ و جلوپنجره کشیده بود. همچنین شورولت همواره تلاش داشت با فیس لیفت و اسپرتتر کردن خودرو، آن را به روز نگه دارد. همچنین آپشن تیتاپ در این سال معرفی شد تا برای اولین بار نسل دوم کامارو به قابلیت سقف بازشو مجهز نباشد.
طراحی نسل سوم و دوره ژاپنی شدن شورولت کامارو
بحران سوختی این دهه سبب شد که خودروسازان آمریکایی تمام تمرکزشان را روی تولید خودروهای کممصرف بگذارند تا بتوانند از رقابت با همردههای چینی خودشان عقب نمانند. این تلاش در نهایت باعث تولید خودروهای کم مصرف اما بدشکل و کسلکننده بود. در این نسل ماشینها با طراحی مسطح و پیشرانههای کوچکتر وارد بازار شد و تا ده سال روی خط مونتاژ ماندند.
در همین جهت شورولت برای اینکه مشکلات پیشرانه را حل کند، همواره با قطعات اسپرت و جذاب خودرو را فیسلیفت میکرد.
نسل چهارم ماشینهای جذاب Chevrolet Camaro
شورولت شکست خود در نسل سوم را پذیرفت کرد و تلاش کرد تا در نسل چهارم این کمبودها را جبران کند. شورولت کامارو در نسل چهارم با خودرویی اسپرت بازگشت که به اندازه نسل اول و دوم عالی نبود اما چهره جذابتری داشت. در این دوره خودرویی با ظاهر آیرودینامیک با الهام از کانسپت IROC-Z معرفی شد.
در آستانه قرن جدید در مدلهای جدیدتر شورولت کامارو شاهد فیسلیفت اساسی و یک دماغه نرمتر و چراغهای جلوی کاملا جدید بودیم. همانطور که گفتیم قرار بود نسل چهارم پایان داستان شورولت کامارو باشد. اما طرفداران این اجازه را به کمپانی ندادند و شورولت با نسل پنجم قویتر بازگشت.
نسل پنجم شورولت کامارو
در نسل پنجم شاهد یک خودرو جذاب و خشن آمریکایی بودیم که در اواخر عمر خود با تجربه یک فیسلیفت با چراغهای مربعی به جای چراغهای گرد و ظاهری خشنتر روانه بازار شد. برای خرید ماکت ماشین از تاینی ماکت دیدن کنید.
نسل ششم، بازگشت قوی Chevrolet Camaro
در سال 2016 Chevrolet Camaro دوباره فیس لیفت شد و با اینکه کلیات نسل قبل در این خودرو هم دیده میشد؛ اما تغییراتی اساسی را نشان میداد. این تغییرات انتقادات زیادی را در پی داشت و طرفدارن معتقد بودند که طراحی اخیر کامارو، اصلا زیبا نیست.
در سال 2019 این خودرو باز هم فیس لیفت شد و طراحی جلو و عقب خودرو کاملا تغییر کرد. با این تغییرات شورولت کامارو ظاهری شبیه به سیلورادو پیدا کرد. نسل ششم این خودروها وزن سبکتری داشت؛ چرا که براساس شاسی کادیلاک ساخته شده بود. شورولت در این نسل هم تنها بیشتر تمرکزش روی عملکرد موتور گذاشت و تنها از باب طراحی سعی میکرد یک ماسل کار بهروزتر و اسپرت تولید کند.
خرید ماکت ماشین های Chevrolet Camaro
شورولت کامارو جز خودروهای معروف و البته دوست داشتنی بازار است و به طبع طرفداران زیادی دارد. یکی از چیزهایی که همواره میتواند عاشقان خودروهای آمریکایی را خوشحال کند؛ خرید ماکت این خودروها است. اگر به خرید ماکت ماشینهای Chevrolet Camaro علاقهمند هستید، میتوانید به راحتی ماکت ماشین شورولت را از تاینی ماکت تهیه کنید.
سخن آخر
ماشینهای شورولت کامارو همواره رقیب اصلی فورد موستانگ بودند. این دو کمپانی آمریکایی از بعد از جنگ جهانی دوم رقابت خودشان را شروع کردند و هنوز هم این رقابت ادامه دارد. شورولت با تمام تلاشهایی که میکند هرگز قادر نیست که فورد را شکست دهد. درواقع شورولت کامارو با تمام مزایا و شاخصههای مثبتی که دارد. اما باز هم همواره در مقایسه با فورد موستانگ در رتبه دوم قرار میگیرد.
خودروهای شورولت کامارو همواره از موتورهای پرقدرت و عملکرد خوب و ظاهر آمریکایی جذاب برخوردار بودهاند. برای همین است که شورولت کامارو همواره طرفداران خودش را داشته است. همین طرفداران بودند که اجازه توقف و پذیرفتن شکست را به شورولت ندادند و او را وادار کردند که کارش را تا به امروز ادامه دهد. اگر شما هم جز این طرفداران هستید؛ تاینی ماکت یک سوپرایز ویژه برای شما دارد. میتوانید سری کامل ماکت ماشین شورولت کامارو را در سایت تاینی ماکت مشاهده کنید و خرید ماکت خود را از وبسایت ما انجام دهید. از اینکه تا پایان این مطلب همراه ما بودید، سپاسگزاریم.